9700538

Fibra dietike të tretshme

Maltodekstrin i patretshëm

5g x 60 bustina

1.999 L

Porosit

ikone-gluten-gmo-vegan_1.png

Pse duhet të përdorim suplemente ushqimore shtesë?

Ushqimet funksionale

Fibrat dietike janë një përbërës natyral në perime, fruta, drithërat e plota dhe frutat e thata, dhe nuk treten në zorrën e hollë por fermentohen në zorrën e trashë. Këto janë pjesë të patretshme të bimëve. Edhe pse ato nuk kanë vlera energjike, janë një nga faktorët kryesorë në dietat.

Duke udhëtuar gjatë traktit tretës, fi brat dietike rrisin masën e jashtëqitjes dhe rritin sekretimin e saj, heqin toksinat dhe parandalojnë mbajtjen e jashtëqitjes për kohë të gjatë brënda zorrës.

Avantazhet e fi brave dietike të tretshme

  • Fibrat dietike thithin ujin gjatë tretjes që mund të rrisë ndjenjën e ngopjes dhe të lëri përshtypjen e një stomaku të mbushur. Maltodextrina e patretshme është një fi bër dietik që kryesisht përmirëson tretjen.
  • Për shkak të hidrofi litetit të tyre (tretshmërisë në ujë), këto fi bra (maltodextrin) kanë aftësinë për të zbutur jashtëqitjen, dhe për pasojë përmirësojnë lëvizjen e jashtëqitjeve përmes aparatit tretës. Studimet kanë treguar se maltodextrina e patretshme (RMD) përmirëson si glukozën, ashtu edhe metabolizmin e lipideve. Për më tepër, bakteret e zorrëve e fermentojnë atë në vitaminë K2 dhe acide yndyrore të dobishme. Ndihmon gjithashtu bakteret e mira dhe kështu mban një fl orë të ekuilibruar të zorrëve.
  • Fibrat dietike të tretshme parandalojnë thithjen e acideve biliare nga mitra, duke zvogëluar përqendrimin e pararendësve të nevojshëm për sintezën e kolesterolit në mëlçi. Ato luajnë një rol të rëndësishëm në balancimin e niveleve të sheqerit në gjak.

Laksativët natyralë

Konsumimi i më shumë fi brave dietike kontribuon në frekuencë më të lartë të jashtëqitjes. Studimet e deri më tanishme kanë treguar se fi brat dietike kanë efekt të dobishëm në simptomat e zorrës dembele.

Dozat e rekomanduara ditore nuk duhet të tejkalohen. Këshillohet kujdes i veçantë gjatë pirjes në rastet e dhënies së gjirit dhe pacientëve që marrin ilaçe.

Doza e rekomanduar është duke marrë 1 bustinë 2 herë në ditë si shtesë dietike. Përdorni sipas keshillës së mjekut. I përshtatshëm për personat mbi 11 vjeç.
FARMASI 2021 - tė gjitha tė drejtat tė rezervuara
DESIGNER