9700710

Kolagjen

Esenca e rinisë

30 tableta

1.899 L

Porosit

ikone gluten gmo halal 1

Pse duhet të përdorim suplemente ushqimore shtesë?

Esenca e rinisë

Kolagjeni si komponent bazë i dermës, shtresës së poshtme të lëkurës është substanca kryesore e cila lëkurës i jep tendosje, ruan pamjen rinore dhe të shëndetshme. Gjithashtu bashkon shtresën e dermës me pjesën e sipërme epidermën. Kur sasia e kolagjenit mes këtyre dy shtresave është e pamjaftueshme, shtresa e sipërme zhytet drejt shtresës së poshtëme dhe kështu paraqiten shenjat e plakjes, rrudhat dhe lëshimi i lëkurës.

Çfarë është kolagjeni i hidrolizuar (kolagjen peptid)?

Kolagjeni është molekulë e madhe. Marrja e kolagjenit pa hidrolizate nuk mundëson absorbimin e tij maksimal në trup dhe efektin më të mirë. Për shkak të teknikës së punës edhe nëse hidrolizatet përdoren, madhësia molekulare e kolagjenit nuk mund të zvogëlohet në sasinë e duhur të cilën trupi mund ta përdorë. Duhet të themi që madhësia molekulare e Nutriplus Kolagjenit është në mes 2000 e 5000 dalton. Nga ana tjetër absorbimi dhe efekti i kolagjenit në trup rritet nëse merret në kombinim me vitaminën C.

Përparësitë e kolagjenit

  • Është i prodhuar nga 100% kolagjen i çertifi kuar hallal
  • Përmban kolagjen të tipit 1 dhe 3. Tipi 1 përmban gati 90% të kolagjenit të trupit. I jep strukturim lëkurës, kockave, ligamenteve, kërcijve, indeve lidhore dhe dhëmbëve. Kolagjeni i tipit 3 është parësor kur bëhet fjalë për zorrë të shëndetshme dhe është kolagjeni i dytë më i zakonshëm në inde. Gjëndet në indet elastike, dhe mund të gjëndet dhe ne kocka, kërcinj, dentin dhe në inde të tjera lidhëse.

Pesha molekulare e kolagjenit është 2000 dalton

Në secilën tabletë ka: 1000 mg kolagjen + 50 mg vitaminë C

Dozat e rekomanduara ditore nuk duhet të tejkalohen. Kujdes të veçantë këshillohet gjatë përdorimit, ushqyerjes me gji dhe pacientëve që marrin ilaçe.

Doza e rekomanduar ditore është të merrni 2 deri në 5 tableta në doza individuale 45 minuta pas një vakti, si një shtesë dietike. Përdoreni sipas këshillës së mjekut. I përshtatshëm për personat mbi 18 vjeç.
FARMASI 2021 - tė gjitha tė drejtat tė rezervuara
DESIGNER