Mbrojtje nga anemia
Vitamina B12 tretet në ujë, nuk sintetizohet dhe në organizëm e shoqërojmë me ushqim. Vezët, produktet e qumështit, mishi i kuq, pula, peshku, qingji, mëlçia, të gjitha këto janë burime të pasura me vitaminë B12. Roli i tij kyç është ti sigurojë trupit mjaftueshëm rruaza të kuqe të gjakut. Dihet që vitamina B12 i ndihmon pacientët në uljen e infeksioneve bakteriale dhe virusale, luan dhe rol të rëndësishëm në parandalimin e zhvillimit të tumorit, në veçanti ato tëë cilat lidhen me pirjen e duhanit.
Esencial për Veganët
Në rrezikshmëri nga mungesa e vitaminës B12 janë Veganët, të cilët nuk konsumojnë produkte me prejardhje nga kafshët, e cila me kohë mund të shfaqë lodhje kronike dhe anemi.
Përparësitë e vitaminës B12
- Vitamina B12 parandalon plakjen e qelizave
- Riparon qelizat nervore dhe siguron funksionimin e rregullt të sistemit nervor
- Mbështet riprodhimin e qelizave të reja dhe rigjenerimin e lëkurës
- Parandalon lodhjen dhe rrit energjinë
- Duke marrë parasysh që shndërron karbohidratet në energji dhe përmirëson përdorimin e sheqerit, mbështet kujtesën e mirë, sepse rregullon metabolizmin e sheqerit i cili i nevojitet trurit.
- Mbron nga shfaqja e anemisë
- Rekomandohet për duhanpirësit dhe Veganët
Dozat e rekomanduara ditore nuk duhet të tejkalohen. Kujdes të veçantë këshillohet gjatë përdorimit, ushqyerjes me gji dhe pacientëve që marrin ilaçe.
Një herë në ditë shtypni pompën 4 herë rresht nën gjuhë si një shtesë diete. Përdoreni sipas këshillës së mjekut. I përshtatshëm për personat mbi 11 vjeç.